Cazare in Maramures

RSS

Daca vi in Maramures si doresti o cazare pensiunea Nagy iti sta la dispozitie cu peste  46 locuri de cazare.

 

 

Judetul Maramures este recunoscut ca si zona turistica renumita, vizitatorii vin mai ales in Maramuresul istoric, zona valea Izei, Borsa, Cimitirul vesel, Mocanita din Viseu de Sus, biserica din lemn de la Ieud, Valea vaser sunt doar cateva din zonele cautate de catre turisti.

 

Natura Maramures

 

Padurile din Maramures au fost mereu bogate in animale salbatice, unde traiesc, pe langa speciile comune de caprioara, cerb, urs, lup, vulpe, mistret, jder, etc., si mai multe specii protejate sau aflate in pericol, precum rasul (Lynx lynx), capra neagra (Rupicapra rupicapra), marmota (Marmota marmota), cocosul salbatic (Tetrao urogallus), vulturul auriu (Aquila chrysaetos), cocosul de munte (Tetrao urogallus) si cocosul de mesteacan (Lyrurus tetrix).

 

Istorie Maramures

 

Arheologii au gasit urme ale locuirii omenești in Maramures inca din timpuri preistorice. Urme sigure din Paleoliticul Superior si Neolitic au fost gasite, spre vest, in Tara Oasului si la sud de munții Gutai, iar din neolitic s-au gasit la Sighet, Campulung la Tisa si pe malul stang al Izei, intre Rozavlea si Stramtura. 

 

Cu aproximativ 2000 de ani înaintea erei noastre patrund si in acesta regiune triburile indo-europene, astfel ca Epoca Bronzului e bine reprezentata prin depozite mai importante din Sapanta, Sarasau, Sighet, Tisa, Calinesti, Sieu, Rozavlea, Ieud, Cuhea, Saliste si Moisei. 

 

Natura si istoria Maramuresului sunt preluate de pe wikipedia.

 

Cei care aleg sa vina in Maramures cu siguranta fac o alegere buna. Daca cauti sa te cazezi in Maramures pensiunea Nagy iti pune la dispozitie mai mult decat o pensiune unde te poti relaxa, poti alege ce zone sa vizitezi, te poti relaxa seara pe terase unde doar greierii se aud.

 

Pensiunea Nagy este situata in Viseu de Sus, Maramures, la periferia orasului, intr-o zona linistita.